Дуда до нацменшин: Будьмо разом у цей особливий день
Фот. зі сайту Prezydent.pl

Дуда до нацменшин: Будьмо разом у цей особливий день

З нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі, Президент країни Анджей Дуда, написав листа представникам національних і етнічних меншин у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

З нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі, Президент країни Анджей Дуда, написав листа представникам національних і етнічних меншин у Польщі. Документ можна прочитати тут.

„Наша батьківщина повернулася на карту Європи як вільна країна. На протязі століть Річ Посполита була домом для представників різних національностей та релігій, це була і є наша спільна земля, для якої працювали наші предки, і яку вони були готові захищати, коли була в небезпеці. Для деяких це була хата, тому що вони народилися тут, для інших це була батьківщина з вибору, місце, де вони знайшли притулок, в якому вони бачили шанс на особистий розвиток, яке собі вибрали і полюбили”, – пише глава польської держави.

Президент зазначив що він радий, що середовища національних та етнічних меншин приєдналися до цього спільного святкування. „Дякую також за це, що плекаєте свою рідну традицію, яка збагачує нашу культуру” – наголосив Анджей Дуда.

Глава держави пригадава, що серед 25 осіб, які посмертно будуть відзначені орденом Білого Орла за заслуги для польської незалежності є теж представники нацменшин. Серед них є головний капелан Війська польського для православних – Семен Федоронько.

Анджей Дуда у листі закликає, що б у цей особливий день „бути разом”.

„Хай cпільні святкування нагадують нас, що Польща завжди була домом для всіх, хто прийшов сюди у пошуках свободи, безпеки та розвитку. Давайте згадати в цей винятковий рік їхні імена, заслуги і діла. Хай будуть для нас натхненням для будування спільного великого дому, в якому кожен може віднайти своє місце”, – наголосив А. Дуда, який пише, що успіхи нацменшин – це успіх держави.

„Хай наш спільний дім зростає і розвивається завдяки різноманітності, яка завжди була для нас одним із самих великих багатств, і щоб наступне століття стало для часом миру та процвітання. Я тепло вітаю всіх представників національних та етнічних меншин, і запевнюю про мою вдячність за все, що ви робите для Польщі” – завершив лист президент Польщі.