Дуда втрачає рейтинг на президентських виборах у Польщі

Дуда втрачає рейтинг на президентських виборах у Польщі

Нове опитування про підтримку кандидатів на пост президента Польщі підтверджує суттєве падіння рейтингу чинного президента Анджея Дуди. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Європейська правда.

Як пише “Європейська правда”, це показує опитування PBS, яке опублікувала 23 травня “Gazeta Wyborcza“.

35% респондентів проголосували б за Анджея Дуду, тоді як за його головного опонента, нового кандидата від опозиції мера Варшави Рафала Тшасковського, 21%. 

Значне збільшення підтримки, до 19%, спостерігається у антисистемного кандидата Шимона Головні 

Таким чином знадобиться другий тур, у якому поляки повинні обрати президента. Ще наприкінці квітня опитування віддавали Анджею Дуді перемогу в першому турі. 

Опитування PBS було проведене 19-20 травня на загальнодержавній вибірці з 706 дорослих поляків.

Це вже друге опитування, в якому видно падіння рейтингів президента Анджея Дуди. Раніше такий же висновок показало опитування Kantar.

Нагадаємо, президентські вибори в Польщі, що мали відбутися 10 травня поштовим голосуванням, перенесли на більш пізній термін – через епідеміологічну ситуацію і спротив опозиції. 

В уряді тепер планують провести вибори 28 червня. Ця дата створює складнощі для опозиції, оскільки Тшасковський ще має зібрати 100 тисяч підписів, а в умовах карантину це непросто.

Політологи розраховували, що вибори пройдуть 12 липня.