Два виші у Польщі вкотре увійшли в топ-500 ліпших університетів світу
http://external.polskieradio.pl/files/e200e647-24bf-45ed-862c-9e716c346f95.file

Два виші у Польщі вкотре увійшли в топ-500 ліпших університетів світу

Варшавський університет розташувався у четвертій сотні Шанхайського рейтингу, а Яґеллонський – у п’ятій. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Два польські університети опинилися у найсвіжішому переліку 500 ліпших закладів вищої освіти – у так званому Шанхайському рейтингу університетів (також Академічному рейтингу університетів світу, англ. ARWU).

Варшавський університет розташувався у четвертій сотні рейтингу, а Яґеллонський університет – у п’ятій. Такий самий результат польські університети показали торік.

Найліпшим закладом вищої освіти у світі вже ушістнадцяте визнано Гарвардський університет. Друге місце посідає Стенфордський університет, а на третій сходинці розташувався Кембриджський університет. Ці результати також збігаються з минулорічними.

В опублікованій додатково другій п’ятсотці ліпших університетів є такі польські виші: Гірничо-металургійна академія у Кракові, Університет Адама Міцкевича у Познані, Варшавський медичний університет, Варшавська політехніка, Сілезький медичний університет, Лодзька політехніка, Університет Міколая Коперніка, Лодзький університет, Вроцлавський університет та Вроцлавська політехніка.

Оцінювання вишів в Академічному рейтингу університетів здійснюється за формулою, що включає випускників-лауреатів Нобелівської премії або Медалі Філдса, співробітників-лауреатів Нобелівської премії або Медалі Філдса, «часто цитованих учених у 21 категорії», статті, опубліковані в журналах Nature або Science, враховує індекси цитування для природничих і гуманітарних наук Інституту наукової інформації та успішність студентів.

IAR/Т.А.