Двоє 12-річних школярок з Кракова придумали фейкове викрадення

Двоє 12-річних школярок з Кракова придумали фейкове викрадення

Дві 12-річні школярки з однієї з гмін поблизу Кракова придумали, що невідомі чоловіки намагалися викрасти їх, коли ті поверталися додому зі школи. Тепер дівчатка будуть відповідати в суді  за подання неправдивих свідчень поліції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомив в середу представник поліції Малопольського воєводства Себастьян Глен, підлітки, повернувшись додому, сказали своїм батькам, що двоє чоловіків намагалися втягнути їх у багажник. Перелякані батьки повідомили про інцидент по телефону в поліцію — поліція в Кшешовіце була негайно  направлена на вказане місце в пошуку викрадачів.

Повідомлення з описом транспортного засобу і перебігом інциденту було відправлено до найближчих поліцейських підрозділів.

У поліцейському відділі в Кшешовіцах дівчата ще раз підтвердили свою історію і вказали подробиці викрадення — один з чоловіків слідував за ними, а потім став переслідувати. Тим часом буцімто з’явилася машина, з якої вийшов другий чоловік, і разом вони спробували втягнути дівчат у багажник автомобіля, але їм вдалося звільнитися з рук викрадачів і втекти.

Після надання такої інформації підлітки зізналися, однак, що не було ніяких спроб викрадення, а вся подія — плід уяви, при цьому не вказали причин цієї брехні. Неповнолітніх тепер буде притягнуто до суду, справу розглядатиме сімейний суд.

«Це не перше таке фейкове викрадення, яке не було підтверджено», — сказав Глен і повідомив, що у зв’язку з повторенням подібної ситуації співробітники поліції планують організувати зустрічі в прилеглих школах, щоб діти усвідомили наслідки фіктивних заяв.