Дятли атакують: у Нижній Сілезії птахи руйнують будинки

Дятли атакують: у Нижній Сілезії птахи руйнують будинки

Мешканці Дзівішова вже втомились боротися з птахами — ті вперто прилітають до будинків і псують стіни й дахи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Жителі нижньосілезьких містечок вкрай спантеличені, тож, не знаючи, як діяти в даній ситуації, змушені були повідомити про це пресу — в надії на те, що вдасться отримати хоча б якесь матеріальне відшкодування збитків, завданих птахами.

В першу чергу ця проблема стосується мешканців будинків, розташованих поблизу лісів та гаїв. Прагнучи спокою та єднання з природою, люди стали жертвою нападів дятлів. Було б доволі смішно, якби збитки не були серйозними. Що найцікавіше — наразі немає способу на те, аби позбутися шкідників. Справа в тому, що дятли вистукують величезні діри в стінах та піддашшях дерев’яних будинків. І якщо б це була одна чи дві дошки — трагедії б не сталось, проте мова йде про значні пошкодження.

Мешканці Дзівішова звернулися за порадою до представників місцевої влади. Їм повідомили, що держава не покриватиме коштів завданих збитків. Єдиним виходом в цій ситуації є лише встановлення спеціальних сіток та риштувань довкола будинків, проте такої фінансової можливості в людей нема. Тому зневірені люди почали боротьбу самотужки — вони купили спеціальний відлякувач, який видає звуки сокола. На жаль, цей метод виявився неефективним. Тому наразі жителі просто намагаються латати дірки та замінювати пошкоджені ділянки.