Економічний розвиток Польщі неможливий без продовження політики уряду
PAP/Rafał Guz

Економічний розвиток Польщі неможливий без продовження політики уряду

Таку заяву зробив прем’єр Матеуш Моравєцький під час дискусії «Zwrotnice modernizacji», організованої часописом «Wszystko co najważniejsze». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр Матеуш Моравєцький заявив, що економічний розвиток Польщі неможливий без продовження теперішньої політики уряду. Під час дискусії «Zwrotnice modernizacji» – «Стрілки модернізації», організованої часописом «Wszystko co najważniejsze», прем’єр заявив, що, всупереч прогнозам опонентів, за останні роки зменшився бюджетний дефіцит та розмір державного боргу:

«Та наша політика, що дозволяє зменшувати оподаткування інновацій та щораз більше переставляти стрілки у напрямку суб’єктної держави, дозволяє розвиватися малим і середнім фірмам, бо це вони, насамперед, є польськими. А отже, ми не дискримінуємо наших закордонних друзів, партнерів, а одночасно ведемо пропольську політику».

Прем’єр висловився також про спільну європейську валюту. На його думку, сьогодні інтеграція на основі євро була би «ризикованим експериментом».

IAR/А.М.