Феремери в Польщі вже з березня отримають надбавку — по 500+

Феремери в Польщі вже з березня отримають надбавку — по 500+

З 15 березня 2020 року фермерам, котрі займаються вирощуванням худоби, та рільникам виплачуватимуть фінансову винагороду — президент Анджей Дуда вже підписав указ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Нова програма підтримки, оголошена Ярославом Качинським, головою PiS, була підписана президентом Анджеєм Дудою і набуде чинності 15 березня 2020 року. Програма орієнтована, в першу чергу, на корівники та свинарники. Фермери отримають 500, 300, а деякі — по 200 злотих.

Субсидії на «добробут» корів та свиней матимуть право фермери, які покращують умови утримання тварин. Діяльність полягає у наданні тваринам можливості більш повно задовольнити їх поведінкові потреби, в тому числі шляхом збільшення площі на одну тварину щонайменше на 20% або надання їм доступу до пасовища або загону.

Передбачається, що субсидія для свинарників становитиме 301 злотих на рік за свиноматку та 24 злотих за кнура. Фермер отримуватиме субсидію 185 злотих на рік за кожну молочну корову, якщо він випасатиме її як мінімум 120 днів; доплата за молочних корів, утримуваних у стайнях, площа яких збільшиться на 20%, становитиме 595 злотих на рік, — зазначає gazetaprawna.pl.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.