Фестиваль Lampa.doc - у Варшаві
http://external.polskieradio.pl/files/532af759-19bc-4546-a728-5de92a2570e5.file

Фестиваль Lampa.doc – у Варшаві

Крім польської столиці, на карті фестивалю документального кіно – дев’ять українських міст. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

13-14 липня до Варшави завітає Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc. Цього року захід відбувається втретє, крім польської столиці, на карті фестивалю – дев’ять українських міст. Покази вже відбулися у Запоріжжі, Бердянську та Краматорську, попереду ще Червоноград, Ужгород, Луцьк, Житомир, Умань і Кропивницький. Одноденний кіноперегляд вибраних фільмів від фестивалю пройде у Києві 15 вересня, закриваючи випуск Lampa.doc – 2018.

«Від самого початку програма фестивалю складається з польської та української документалістики. Ми показуємо в Україні кіно наших сусідів, тому що вважаємо його одним з найкращих у світі. Документальні фільми відкривають нові горизонти для діалогу про те що є спільним для нас, будуть нові шляхи досягнення діалогу», – гвоорить директорка Фестивалю Lampa.doc Наталія Красильникова.

Покази у Варшаві відбуваються у співпраці з Інститутом Адама Міцкевича. Поціновувачі документального кіно побачать фільми українських та польських режисерів, зокрема «Головну роль» Сергія Буковсього, стрічку, яка перемогла на Одеському міжнародному кінофестивалі, фільм «Чужинець на моїй канапі» Ґжеґожа Бжозовського, «Полонез» Аґнєшки Елбановської чи «Українських шерифів» Романа Бондарчука.

https://iam.pl/http://www.lampadoc.org/Я.С.