Фонд «Human Mundi» допомагає полякам в Україні та Придністров’ї
Zdjęcie ilustracyjne shutterstock.com/VICHAILA

Фонд «Human Mundi» допомагає полякам в Україні та Придністров’ї

Перемишльський фонд передав в Україну обладнання для реабілітації людей з інвалідністю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З Перемишля вирушив в Україну та Придністров’я черговий транспорт з гуманітарною допомогою. Це, зокрема, обладнання для реабілітації людей з інвалідністю, що потрапить до реабілітаційного центру в Горішньому Залуччі неподалік Снятина. У цьому осередку перебувають пацієнти, котрі дітьми зазнали на собі наслідки Чорнобильської катастрофи. Серед них кілька осіб є польського походження.

Друга частина допомоги потрапить у Придністров’я. У Тирасполі та Рашкові працюють Центр польської культури і Польський дім. Загалом, у Придністров’ї проживає близько 8 тисяч осіб польського походження. Говорить Марек Пантула з Фонду «Human Mundi»:

«Ми ведемо в цих містах ресоціалізаційну світлицю, допомагаємо юридичними порадами, а також проводимо курси польської та англійської мов. Завдяки цим місцям етнічні поляки можуть розвиватися, а також отримувати допомогу».

Фонд «Human Mundi» також допоміг дитині з Придністров’я в покритті коштів за операційне лікування у Перемишлі.  

IAR/Я.С.