Фотографії розміщені у Facebook з польської в'язниці викликали скандал

Фотографії розміщені у Facebook з польської в’язниці викликали скандал

В Інтернеті з’явилися фотографії, зроблені особами, які відбувають покарання у одній з в’язниць в Хелмі. Керівництво карного закладу вже порушило кримінальну справу з цього питання. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Світлини з в’язниці розмістила на Facebook дружина, а можливо, партнерка одного з ув’язнених. Під фотографіями з’явилися такі підписи: «Мій воїн» і «Корумпований виправний заклад у Хелмі».

(«Mój wojownik» oraz «Skorumpowany Zakład Karny w Chełmie»).

Фотографії, ймовірно, були зроблені за допомогою мобільного телефону. Ті, хто відбуває покарання, не мають права тримати в камерах мобілки. Крім того, одна з фотографій показує, що ув’язнені мають доступ до поживних речовин і харчових добавок. Лікар повинен вирішити, чи можуть їх приймати ув’язнені.

Не виключено, що ув’язнені також мали доступ до Інтернету. — Доступ до Інтернету можливий тільки для спеціально призначеному для цього місці, тобто за межами осередків. Крім того, цей доступ обмежений лише інформаційними новинами, включаючи веб-сайт Rzecznika Praw Obywatelskich. -У карних закладах виключені розваги в соціальних мережах”, — говорить в інтерв’ю «Dziennik Wschodni» Лукаш Бєлак, представник КЗ у Хелмі.

— Відразу після отримання цієї інформації керівник карного закладу розпочав відповідне розслідування. Ми прояснюємо всі аспекти цього питання. Якщо були якісь порушення, то будуть вжиті належні заходи. Для нас це нетипова ситуація. Ми робимо все для того, щоб прояснити цей ексцес якнайшвидше”, — додала лейтенант Едіта Радчук, представник регіональної інспекції в’язничної служби Любліна.