Газопровід Baltic Pipe повинен досягти повної потужності 2022 року
Планований маршрут газопроводу Baltic Pipe twitter.com/BalticPipe_PL

Газопровід Baltic Pipe повинен досягти повної потужності 2022 року

Цим маршрутом польські споживачі отримуватимуть норвезький природний газ, що зменшить залежність Польщі від російського газу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Павел Маєвський заявив, що досягнення повної потужності газопроводу Baltic Pipe може відбутися з деяким запізненням, але не повинно перевищити трьох місяців. Згідно з графіком, запуск транспорту газу до Польщі цим маршрутом розпочнеться 1 жовтня 2022 року.

Як повідомив Павел Маєвський, Baltic Pipe осягне повну потужність наприкінці 2022 року: «Суть його дії полягає в транспорті до Польщі газу з норвезького континентального шельфу, де, нагадую, ми надалі інвестуємо чималі гроші. І саме звідси сподіваємося постачання до Польщі газу, який видобувають економічно і, перш за все, якнайбільшою мірою з власних джерел».

Після рішення Данської апеляційної комісії в справах навколишнього середовища та харчових продуктів від 31 травня скасувати екологічний дозвіл на проєкт Baltic Pipe, виконавець газопроводу (данський оператор транзиту газу Energinet) повідомив про тимчасове припинення робіт. У вихідні данське агентство заявило, що не має застережень стосовно планів відновити будівельні роботи.

Газопровід постачатиме норвезький природний газ польським споживачам і зменшить залежність Польщі від російського газу. Ямальський контракт на постачання російського газу закінчується 31 грудня 2022 року.

IAR/Н.Б.