Ґазпром оскаржує рішення Арбітражного суду в Стокгольмі
Емблема Ґазпрому pxfuel.com/DMCA

Ґазпром оскаржує рішення Арбітражного суду в Стокгольмі

Президент польської нафтогазової компанії PGNiG Єжи Квєцінський заявив, що ця скарга не матиме жодного впливу на виконання вердикту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Скарга Ґазпрому не матиме жодного впливу на виконання вердикту Арбітражного суду в Стокгольмі, – заявив президент польської нафтогазової компанії PGNiG Єжи Квєцінський. Нагадаємо, наприкінці березня суд вирішив, що Ґазпром повинен продавати Польщі газ за нижчою ціною. Крім цього, російський концерн повинен повернути Польщі надпалчену суму за останні пів року. Цього тижня російська сторона оскаржила вердикт Арбітражного суду в Стокгольмі.

Єжи Квєцінський сказав, що сподівався цього кроку: «Ми виконуємо цей вирок. Зрештою, це видно в наших фінансових результатах – адже останній місяць кварталу, березень, було розраховано на підставі нової цінової формули».

Нагадаємо, наприкінці березня Арбітражний суд у Стокгольмі вирішив, що «Ґазпром»має знизити ціни на газ Польській нафтогазовій кампанії «PGNiG». Після більш ніж п’яти років польська компанія виграла ціновий спір з російським газовим гігантом.

За попередніми оцінками Польської нафтогазової компанії, «Ґазпром»повинен повернути майже 1,5 млрд. доларів.

IAR/Я.С.