Генеральне консульство України у Вроцлаві розпочинає прийом громадян

Генеральне консульство України у Вроцлаві розпочинає прийом громадян

17 січня 2022 року відчиняє двері Генеральне консульство України у Вроцлаві. З цього дня розпочинається прийом громадян у тестовому режимі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

На початковому етапі вчинятимуться консульські дії з питань громадянства, нотаріату, витребування документів.

Повідомляється, що категорії консульських послуг будуть «поступово розширюватись по мірі підключення Генконсульства до відповідних державних реєстраційних систем».

Прийом громадян, з огляду на карантинні обмеження введені у Польщі, здійснюватиметься виключно за попереднім записом через онлайн чергу online.mfa.gov.ua.

Перед записом рекомендується ознайомитись з переліком необхідних документів за посиланням: wroclaw.mfa.gov.ua

Нагадаємо, у жовтні 2020 року президент України Володимир Зеленський оголосив рішення про відкриття українського консульства у Вроцлаві. 28 жовтня 2021 року у Вроцлаві було урочисто підписано угоду про передачу в користування приміщення для розміщення Генерального Консульства. Генеральним консулом у Вроцлаві призначено досвідченого дипломата, який працював у консульських установах США та Польщі, Юрія Токаря. Під його опікою буде чотири польські воєводства: Нижньосілезьке (Вроцлав), Опольське (Ополе), Любуське (Зелена Гура і Гожув Вєлькопольский) і Вєлькопольске (Познань).

Це — п’ята українська дипломатична установа на території Республіки Польща. Інші чотири знаходяться у Любліні, Кракові, Гданську та Варшаві.