Голова МЗС: Польща зі спокоєм спостерігає за самітом президентів США і РФ
http://external.polskieradio.pl/files/bf5d2609-c57b-4733-a6e4-f94e2b5e5992.file

Голова МЗС: Польща зі спокоєм спостерігає за самітом президентів США і РФ

Ми знаємо, хто є нашим другом, і хто є супротивником у цих розмовах, – підкреслив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща зі спокоєм спостерігає за зустріччю президентів США та Росії, Дональда Трампа та Владіміра Путіна, – сказав у понеділок в Брюсселі глава Міністерства закордонних справ Яцек Чапутович. Ми знаємо, хто є нашим другом, і хто є супротивником у цих розмовах, – підкреслив дипломат.

«Відомо, що ці переговори є також важливими для ЄС, ми чекаємо результатів (…). Ми сподіваємося, що переговори будуть дуже добрими, що вони принесуть деяке зняття напруженості. Можливо, можна буде ініціювати розмови щодо роззброєння, включаючи ядерне роззброєння», – говорив журналістам міністр Чапутович, який у Брюсселі бере участь у зустрічі керівників дипломатії країн ЄС.

Саміт США-Росія відбувається у президентському палаці в Гельсінкі. На початку зустрічі президент Дональд Трамп заявив, що він хоче обговорити з російським лідером питання торгівлі, ядерної зброї та військові питання. Він додав, що зустріч також може стосуватися Китаю. Владімір Путін, у свою чергу, підкреслив, що настав час для переговорів про відносини США та Росії та проблеми у світі.

РАР/Л.І.