Голова МЗС Польщі їде до Маріуполя

Голова МЗС Польщі їде до Маріуполя

Яцек Чапутович, а також голови МЗС Чехії, Литви, Латвії та Естонії хочуть підтримати Україну у зв’язку із «судом» над українськими моряками. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У суді в Москві почався процес щодо продовження арешту для 24 українських моряків. Адвокати взятих у полон українців наголосили, що ця процедура може тривати декілька днів. У свою чергу, частина журналістів, котрі слідкують за перебігом процесу, зокрема українські репортери, звернули увагу, що у цей час до Маріуполя над Азовським морем з офіційним візитом прибудуть очільники дипломатії Польщі, Чехії, Литви, Латвії та Естонії. За словами Міністерства закордонних справ Польщі, головною ціллю візиту, у якій візьме участь міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, має бути підтримка України у сфері безпеки.

У день, коли під час закритого процесу російський суд має прийняти рішення про продовження на три місяці арештів для 24 українських військовополонених, очільник польської дипломатії Яцек Чапутоивч та міністри закордонних справ Чехії, Литви, Латвії та Естонії мають намір зустрітися з владою портових міст над Азовським морем – Маріуполя та Бердянська.

За повідомлення польського МЗС, цей візит має стати доказом зусиль Польщі в інтересах зміцнення суверенітету і територіальної цілісності України.

Візит буде також демонстрацією постійної підтримки Польщі для європейських та трансатлантичних зусиль України.

IAR/Т.А.