Голова польської дипломатії розпочинає візит у США
http://external.polskieradio.pl/files/635d26bc-2129-4033-bda6-aef410343d5f.file

Голова польської дипломатії розпочинає візит у США

Яцек Чапутович зустрінеться з держсекретарем Майком Помпео. Серед тем перемовин, зокрема, енергетична безпека в контексті Nord Stream 2. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр закордонних справ Яцек Чапутович розпочинає візит у США. Голова польської дипломатії відвідує Вашингтон та Нью-Йорк.

Це буде друга зустріч міністра Яцека Чапутовича з Майком Помпео, якого призначено на посаду державного секретаря США в березні цього року. Попередня зустріч політиків відбулася минулого місяця при нагоді саміту НАТО в Брюсселі.

Основними темами нинішньої зустрічі є двосторонні взаємими, трансатлантичні взаємовідносини, військове співробітництво та питання енергетичної безпеки, особливо в контексті газопроводу Nord Stream 2.

Завтра міністр Чапутович візьме участь у засіданні Ради Безпеки ООН. Глава польської дипломатії очолить відкриту дискусію щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах.

Дебати будуть другою за рангом зустріччю Ради Безпеки під час головування Польщі. Кілька днів тому в ООН відбулися дебати про роль міжнародного права в підтриманні миру в усьому світі. Цю зустріч очолив президент Польщі Анджей Дуда.