Громадянка Польщі цькувала сусідів-українців і нищила їхнє майно. Є реакція
Фото затримання http://pomorska.policja.gov.pl

Громадянка Польщі цькувала сусідів-українців і нищила їхнє майно. Є реакція

Поліція Гданська затримала 32-річну жінку за зневажання громадян України на тлі національності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Поліція Гданська затримала 32-річну жінку за зневажання громадян України на тлі національності. Як пoвідoмляє сайт місцевої поліції, затримання відбулося в мікрорайоні Новий Порт. Жінка постійно ображала своїх сусідів-українців нецензурними словами та погрожувала їм під час зустрічей на подвір’ї або в під’їзді.

Поліція також інформує, що, окрім словесної зневаги, затримана ще й навмисно пошкодила майно українців. Зокрема,  розбила вікно у їхньому помешканні, а також закидала камінням їхній автомобіль, нанісши збитків орієнтовно на 8 тисяч злотих.

32-річній жінці пред’явили звинувачення в дискримінації, публічній зневазі на тлі національності й пошкодженні чужого майна. Найбільше покарання, яке їй загрожує – до 5 років в’язниці.

Справою займається прокуратура. Незабаром суд має обрати затриманій міру запобіжного заходу. Правоохоронці вимагатимуть арешту.