Гвалтовні бурі та сильні дощі над Польщею: затоплені дороги, будівлі і зламані дороги

Гвалтовні бурі та сильні дощі над Польщею: затоплені дороги, будівлі і зламані дороги

Над Польщею пройшли бурхливі бурі й дощі. У п’ятницю, 21.06 Державна пожежна служба виїздила на виклики більше 566 раз, — йдеться в повідомленні Гжегожа Свіща, заступника директора Центру державної безпеки РП. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Серед пожежних втручань 272 були пов’язані з затопленням будівель, 72 з затопленими дорогами та 169 з розбитими деревами. Більшість пожежників діяли в Сілезькому воєводстві — 179 викликів і в Любельському — 89.

За словами Свіща, 241 одержувачів у регіоні Підляшшя залишаються без електрики і 2433 — в Любельщизні.

Увечері над Варшавою також пройшла сильна злива — в житловому комплексі «Стара Мілосна» (Starej Miłośnie) затопило підвали і гаражі.

Як повідомляє asp. sztabowy Łukasz Płaskociński, черговий офіцер Варшавської пожежної команди, пожежники на місці поступово викачують воду з затоплених територій.

До 20:00 пожежники зафіксували близько 80 повідомлень, внаслідок опадів у цій частині Варшави.

Понад 50 пожежних втручань зафіксовано після зливи у Любліні.

У п’ятницю по всій території Любельщизни пройшли дощі і грози. Всього в регіоні було понад 80 дзвінків до пожежників, з яких 26 — в справі заблокованих доріг, а решта стосувалася перекачування води. Більшість втручань було проведено в Любліні — понад 50, — повідомив голова Державної пожежної служби у Любліні Мацей Фаланиш.

Найбільше викликів для відкачування води з підвалів було отримано з районів Czechów i Choiny, ці заходи ще тривають. Вода також затопила підвали будинків за адресою вул. Związkowej, а також автомобілі на стоянці в магазині Decathlon за адресою вул. Spółdzielczości Pracy, — повідомляє Мацей Фаланиш.

Вода накопичувалася на нижніх ділянках вулиці, але злива була недовгою, вода швидко зходить сама, — додає пожежник.

Водії мали труднощі з проїздом, серед інших затоплені вулиці Andersa, Spółdzielczości Pracy, Walecznych, Morwowej, Związkowej.

У регіоні пройшли шторми і зливи в Бяла-Подляска, Любартув, Замосць. Вода потрапила підвали лікарні в Бихава і школи-інтернату в Пчеля Воля.

Свентокшиське: близько 70 втручань пожежників після проливних дощів.

Близько 70 разів втрутилися пожежники зі Свентокшиського воєводства після штормів у поєднанні з інтенсивними опадами, які пройшли над регіоном. Робота полягала в основному з відкачування води з затоплених будівель.

Як повідомив Крістіан Червік з Державної пожежної охорони в Кельце, найбільше втручань пожежників занотовано в повітах: Скаржиському (близько 35), Стараховіцькому (10), Островецькому (7), Сандомирському (7) і Кельцькому (7).

Перші повідомлення почали надходити близько 17:00, а потім близько 19:00 було вже менше дзвінків. Можна сказати, що негода дещо заспокоїлася, — сказав Червик з пожежної служби.