«Холодна війна» – кандитат Польщі на премію «Оскар»
http://external.polskieradio.pl/files/b25e830f-4a02-41f3-8242-9e576df61aad.file

«Холодна війна» – кандитат Польщі на премію «Оскар»

Вирішено, що кінокартина польського режисера Павела Павліковського змагатиметься за премію в категорії «найкращий неангломовний фільм». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Найновіший фільм Павела Павліковського «Холодна війна» розповідає про складну любов двох людей, які не можуть бути разом і, заодно, не можуть жити одне без одного. На фоні – події періоду холодної війни (1950-х років) у Польщі, Берліні, Югославії та Парижі.

«„Холодна війна” художньо довершена розповідь про неможливу любов, вписана в бурхливу історію Польщі двадцятого століття. Фільм Павела Павліковського захоплює майстернстю реалізації, знаменитою акторською грою та унікальним використанням мотивів польської народної музики», – сказав польський композитор Ян А.П.Качмарек.

На 43-му Фестивалі польських художніх фільмів, що закінчився цієї суботи, «Холодна війна» здобула головну нагороду – «Золотих левів». Павел Павліковський здобув також «Золоту пальмову гілку» на 71-му Каннському кінофестивалі за найкращу режисуру.

IAR/Н.Б.