Комп'ютерна томографія, магнітний резонанс і хірургія катаракти буде здійснюватись за кошт держави

Комп’ютерна томографія, магнітний резонанс і хірургія катаракти буде здійснюватись за кошт держави

Польська система охорони здоров’я постійно зазнає змін з метою покращення надання медичних послуг своїм громадянам, а також іноземцям, які офіційно перебувають на теренах краю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Фінансування з боку держави здійснюється через Національний фонд охорони здоров’я (Narodowy Fundusz Zdrowia, NFZ). Скорочення черг і покращення доступності послуг пацієнтів у ключових сферах — це головна мета діяльності Міністерства охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський прийняв рішення про необмежене фінансування NFZ операцій з видалення  катаракти та ряду діагностичних послуг — комп’ютерну томографію та магнітний резонанс.

Необмежене фінансування буде діяти з 1 квітня цього року.

Національний фонд охорони здоров’я гарантує збільшення філійних контрактів раз на квартал, відповідно до вартості наданих послуг. Це означає, що NFZ буде фінансувати всі надані послуги, що збільшить доступність, тим самим скоротить черги.

Реалізовані поправки дозволять до кінця цього року скоротити час очікування операції з видалення катаракти до максимум 6-9 місяців і значно зменшити час очікування на проведення діагностичних тестів.

Варто нагадати, що минулого року NFZ витратило майже 700 мільйонів злотих на фінансування 313 тисяч операцій з видалення катаракти і майже мільярд злотих для фінансування у 2,25 мільйонів пацієнтів комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії.