Компанія PGNiG веде переговори про постачання газу в Україну
http://external.polskieradio.pl/files/e5ff7a37-c582-41cf-a103-2b01e51316e0.file

Компанія PGNiG веде переговори про постачання газу в Україну

До кінця року буде оголошено вирок Арбітражного трибуналу у справі позову PGNiG проти Ґазпрому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Польська нафтогазова компанія (PGNiG) бере участь у чергових переговорах щодо постачання газу в Україну», – повідомив заступник голови PGNiG Мацєй Возьняк.

PGNiG у першому півріччі поточного року надав Україні майже 220 кубометрів газу. «Це трішки менше, ніж рік тому, але ми сподівалися більшої турбулентності після рішення арбітражу Ґазпрому з Нафтогазом. До кінця року ми очікуємо стабілізації і домовляємося про чергові контракти на постачання газу», – сказав заступник голови PGNiG.

Під час прес-конференції представники Польської нафтогазової компанії повідомили, що 2019 року сподіваються на 29 партій скрапленого газу. Сьогодні пропускна спроможність терміналу у Свіноустю, що на Балтійському морі, 38 партій LNG протягом року. Польська нафтогазова компанія PGNiG у першому півріччі реалізувала 11 партій – 1,3 млрда кубометрів газу після регазифікації.

Крім цього, стало відомо, що до кінця року буде оголошено вирок Арбітражного трибуналу у справі позову PGNiG проти Ґазпрому. Йдеться про відновлення переговорів щодо контрактної ціни за паливо з РФ.

PAP/IAR/В.П