Конкурс «Talenty na UMCS»: навчайся безкоштовно в Любліні

Конкурс «Talenty na UMCS»: навчайся безкоштовно в Любліні

В Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні триває прийом заявок від іноземців на безкоштовні місця на 2020–2021 навчальний рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Волинський Монітор.

Прийом студентів на безкоштовне навчання відбувається в рамках конкурсу «Talenty na UMCS». Університет пропонує 46 безплатних місць на визначених освітніх напрямках і спеціальностях без можливості отримувати стипендію.

Мета програми – надати талановитій молоді з-за кордону можливість безкоштовно навчатися на бакалавраті та в магістратурі на одному з 12 факультетів Університету Марії Кюрі-Склодовської. У конкурсі можуть взяти участь іноземці, які не мають права вчитися безкоштовно в польських вищих навчальних закладах.

Щоб узяти участь у конкурсі, потрібно:

1. Зареєструватися в системі IRK (irk.umcs.lublin.pl), заповнити профіль і обрати напрямок навчання (перелік факультетів, на яких є безплатні місця, можна знайти тут).

2. До 22 травня 2020 р. потрібно заповнити анкету (мовою, котрою плануєте навчатися, – польською або англійською). До анкети потрібно прикріпити скани дипломів, сертифікатів, грамот та довідок, котрі підтверджують активну участь абітурієнта в громадському житті, його мистецькі, наукові, спортивні досягнення і т. д.

3. Після надсилання анкети абітурієнт отримає інформацію про дату та годину проходження співбесіди (по Skype). Під час розмови перевірятимуть знання польської та деталі позашкільної громадської, наукової або спортивної діяльності абітурієнта. Етап триватиме до кінця червня з можливим продовженням у випадку подання великої кількості заявок.

Переможців конкурсу оголосять 17 липня.

Особи, яких рекомендують до зарахування, повинні будуть подати оригінали документів і сплатити вступний внесок (85 злотих).

Етапи проведення конкурсу:

1 квітня – 22 травня – реєстрація в системі IRK та заповнення конкурсних анкет;

1 квітня – 30 червня – проведення співбесід;

17 липня – оголошення переможців;

20–31 липня – подання документів.

Детальніше про конкурс можна довідатися тут: https://www.umcs.pl/uk/novini,14670.htm

Джерело: umcs.pl