Консул України може почати приймати українців у Вроцлаві двічі на тиждень

Консул України може почати приймати українців у Вроцлаві двічі на тиждень

Кількість візитів консула України, який приїздить з Кракова до Вроцлава, для прийому громадян може збільшитися. На сьогодні консул приїздить тільки раз на місяць. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Починаючи з 2014 року багато українців, які проживають у Вроцлаві щомісяця чекають на приїзд консула України з Кракова. З того часу, кількість українців у місті виросла в десятки разів, паралельно з тим виросла кількість людей які звертаються на прийом. На сьогодні максимум, на що можна розраховувати – це обслуговування 40 людей, при тому, що у Вроцлаві мешкає біля 100 тисяч українців. Кому не пощастило записатися на цей день,  доводиться або чекати наступного разу, або їхати до Кракова за 300 кілометрів витрачаючи свої гроші а найголовніше час.

Минулого тижня наш портал зателефонував до Генерального консула України у Кракові Олега Мандзюка з пропозицією збільшити кількість днів прийомів – хоча б до двох разів на місяць. Тим більше перспективи відкриття консульства України у Вроцлаві в цьому та майбутньому році знову стають туманними. А додатковий день прийому дозволив би отримати українцям послуги безпосередньо у Вроцлаві. Консульство у Кракові теж би безперечно виграло б, з огляду на те, що люди не повинні були б приїжджати до Кракова.

«Ми сподівалися, що буде відкриватися Генконсульство у Вроцлаві, але бачимо, що питання є далі відкритим, тому можливо зробимо два рази на місяць прийоми. Ми порозмовляємо з консулами по цьому питанню, і думаю можемо це зорганізувати», — відповів Олег Мандзюк.

За його словами, найбільшою проблемою для реалізації приїзду консула є час. У Кракові працює три консули. Їх робочий день починається з 9-ї ранку, і закінчується пізнім вечором. А знайти час для відрядження на цілий день, є досить проблематичною справою.

Зі свого боку портал inPoland готовий надати необхідну допомогу Генконсульству у Кракові у проведенні прийомів громадян у Вроцлаві.