Кордон між Польщею та Україною можна перейти ще в одному пропускному пункті
https://gdb.rferl.org/4E54CF6E-31D4-4433-885E-D92528E1DE27_cx0_cy10_cw0_w1080_h608.jpg

Кордон між Польщею та Україною можна перейти ще в одному пропускному пункті

Кордон між Польщею та Україною можна перейти ще в одному пропускному пункті, але лише протягом кількох найближчих днів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Сьогодні між Польщею та Україною починаються Дні добросусідства. Завдяки цьому кордон між країнами можна буде перейти пішки або переїхати на велосипеді у пункті, що відкриють спеціально до цієї події на річці Буг у пунктах Збереже-Адамчуки. Тимчасовий пропускний пункт діятиме протягом 3 днів, з 9 до 12 серпня 2018 року. Про це повідомляє YAVP.PL з посиланням на Польське радіо.  

Крім відкриття тимчасового пункту перетину кордону, заплановано цілу низку культурних та спортивних заходів за участі мешканців прикордонних поселень. Адже метою європейських Днів добросусідства є сприяти зближенню громад поляків та українців, яких зазвичай розділяє державний кордон. Одна з цілей проведення цьогорічного заходу – просувати ініціативу встановлення постійного пункту пропуску Збереже-Адамчуки. 

За інформацією володавський староста Анджея Романьчука, перехід у цьому місці при нагоді Днів добросусідства має багатьох прихильників. Наприклад, під час минулорічних заходів протягом п’яти днів можливістю перейти на другий бік кордону скористалися понад 43 тисячі осіб. За його словами, постійний пункт пропуску міг би принести економічне пожвавлення і вплинути на розвиток туризму, позаяк з обох боків кордону є привабливі місця відпочинку. 

Крім цього, пункт пропуску міг би допомогти у вирішенні економічних проблем. У той час, як з української сторони люди шукають, де б заробити, з польської потерпають від  нестачі рук до праці.