Кожен, хто зараз приїжджає до Польщі, може пройти безкоштовний тест на коронавірус

Кожен, хто зараз приїжджає до Польщі, може пройти безкоштовний тест на коронавірус

Кожен, хто приїжджає з-за кордону до Польщі, а особливо мандрівники з Великобританії, можуть пройти безкоштовний тест на виявлення SARS-CoV-2. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

-Ми закликаємо вас взяти участь у добровільній допомозі для свого здоров’я та здоров’я своїх близьких, — сказав у вівторок речник Головної санітарної інспекції Ян Бондар.

Ця рекомендація стосується всіх, хто прибув до Польщі за останні 14 днів, включаючи іноземців. Для отримання замовлення на тестування звертайтесь на гарячу лінію санітарної інспекції, тел.: +48 22-25-00-115.

Не потрібно приходити до місцевих санітарно-епідеміологічних станцій самостійно, краще одразу зателефонувати за вказаним номером, а консультанти нададуть детальні інструкції. Тести проводяться в точках drive-thru.

Тестування проводяться без зайвої бюрократії. Достатньо усної заяви зацікавленої особи.

Людям, які чекають результату тесту на ПЛР, слід поводитися обережно, поки не отримають результат тесту — аби не наражати інших на небезпеку.

Нагадуємо нашим читачам, що Міністр охорони здоров’я Великобританії Метт Хенкок 14 грудня оголосив, що у Великобританії був виявлений новий варіант вірусу SARS-CoV-2. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), вже підтверджено зараження новим варіантом коронавірусу в Данії, Нідерландах та Австралії.