Кшиштоф Чабанський прокоментував пропозицію Сенату щодо ліквідації Ради національних медіа
Рада національних медіа, ілюстраційне фото wikimedia creative commons/Adrian Grycuk – Own work/CC BY-SA 3.0 pl

Кшиштоф Чабанський прокоментував пропозицію Сенату щодо ліквідації Ради національних медіа

Коментуючи вчорашній проект закону у цій справі, він сказав, що пропозиція сенату – це спроба підпорядкувати публічні медіа опозиції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова польської Ради національних медіа Кшиштоф Чабанський сказав, що ліквідація Ради національних медіа означатиме повернення до способу обирання керівників публічних медіа за рекомендацією вищих навчальних закладів. Коментуючи вчорашній проект закону у цій справі, він сказав, що пропозиція сенату – це спроба підпорядкувати публічні медіа опозиції. Кшиштоф Чабанський звернув увагу на те, що пропозиція перенесення повноважень Ради національних медіа до Державної ради радіо та телебачення означатиме фактичне повернення до старого механізму:

«Державна рада обирала би до наглядових рад не людей, які подалися на конкурс і хотіли би бути членами наглядових рад у публічних медіа, а обирала би серед тих осіб, яких запропонують деякі факультети вищих навчальних закладів, ті факультети, що вже робили це раніше за правління Громадянської платформи, Польської селянської партії і Союзу демократичних лівих сил. Вони добре знають ці середовища і мають у них впливи, це перевірено на практиці».

Кшиштоф Чабанський підкреслює, що опозиція хоче позбутися Ради національних медіа, адже вважає цей орган головним мотором змін у публічних медіа.

Вчора, 3 грудня, Сенат Польщі ухвалив внесення до Сейму проекту закону про відхилення закону про Раду національних медіа. Це передбачає ліквідацію цього органу та перенесення його компетенцій на Державну раду радіо та телебачення.

IAR/М.К.