Ксьондз з Нижньої Сілезії програв у карти пів мільйона злотих

Ксьондз з Нижньої Сілезії програв у карти пів мільйона злотих

Жителі Коськовіце, що неподалік Легниці, шоковані. Протягом двох років їх пастор втратив більше півмільйона злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Священик використовував парафіяльні гроші для власних розваг. Як виявилось, ксьондз полюбляє азартні ігри. Про ситуацію стало відомо саме тоді, коли декілька вірян повідомили курію, що їхній священик не віддає позичених у них коштів.

Реакція єпископа Збігнєва Кєрніковського була блискавичною і рішучою. Він побесідував з священнослужителем, а коли зрозумів, що ця інформація є правдою, — вирішив звільнити священика. Він також викликав спеціальну комісію, яка повинна вияснити, які суми позичав отець, у кого брав позики та на що він їх витрачав. — повідомляє прес-секретар єпархії Легніца, о. Вальдемар Весоловський.

Представник єпархії зазначає, що священикові доведеться відшкодувати всі гроші, які він позичив. Жителі села не можуть повірити в те, що сталося.

До слова, це питання розглядається не тільки єпархіальною комісією. Нещодавно парафія Коськовіце отримала декілька субсидій на реконструкцію церкви. Місцеві чиновники намагаються дізнатися, чи використовувалися гроші на оновлення храмів відповідно до їхніх цілей, чи пішли просто до кишені місцевого ксьондза. — про це повідомляє портал “Радіо Вроцлав”.