Купив «злотувки» на базарі: на польському кордоні затримали українця

Купив «злотувки» на базарі: на польському кордоні затримали українця

Дедалі частіше на кордоні трапляються випадки, коли наші співвітчизники мають при собі фальшиві гроші. Деякі пояснення правопорушників просто вражають. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кілька днів тому прикордонники в Медиці затримали українця, який під час перевірки представив фальшиві польські злоті, номіналом в 100 злотих. Ці гроші чоловік планував виділити на проживання під час перебування в ЄС.

28-річний українець намагався перетнути кордон на пішому переході. Основною умовою, яку йому потрібно було виконати — то це пред’явити гроші, необхідні для проживання за кордоном.

Для перевірки він подав 6 банкнот, що оманливо нагадували сто польських злотих. Офіцери негайно поставили під сумнів їх справжність. По-перше, було звернено увагу на однакові серійні номери банкнот. По-друге: детальний аналіз із використанням спеціалізованого обладнання підтвердив підозри — інформує прес-секретар департаменту прикордонної служби Бещади майор Ельжбета Пікор.

Українець зізнався, що купив фальшиві гроші на базарі в Україні і заплатив за них 150 доларів. Після в’їзду до Польщі, за його словами, він мав намір використати підробки і купити за них продукти та інші товари в магазині.

Українця “завернули” назад, змусили заплатити штраф, після чого депортували. Свою вину чоловік визнав і у всьому зізнався.