Літо в Національному музеї Варшави: безплатні екскурсії, заняття для дітей та дорослих. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Літо в Національному музеї Варшави: безплатні екскурсії, заняття для дітей та дорослих. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Національний музей у Варшаві запрошує гостей з України цікаво та інтерактивно провести літо. В програмі – тематичні заняття для сімей з дітьми та екскурсії для молоді й дорослих. Всі заходи безплатні та проходитимуть українською мовою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Від початку війни в Україні, у знак солідарності з українським народом, Національний музей у Варшаві запровадив безплатний вхід для всіх громадян України, які знайшли прихисток в Польщі. Крім того, для всіх відвідувачів доступний аудіогід українською мовою.

Крім вільного входу, музей організував також освітній простір для дітей та цілу програму освітніх та розважальних заходів для різних груп відвідувачів.

Освітній простір

Що? Навчально-ігровий простір для дітей будь-якого віку, де є необмежений доступ до іграшок, олівців, книг, безплатного інтернету, предметів для догляду за дитиною, смаколиків для перекусу. Вхід вільний. Обов’язкова присутність дорослого (одного з батьків або опікунів).

Де? Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3), 2-й поверх.

Коли? Під час роботи музею: вівторок-неділя – 10:00-18:00, п’ятниця – 10:00-20:00, понеділок – вихідний.

Заняття для дітей в освітньому просторі

Що? Анімаційні заняття для родин з дітьми в освітньому просторі музею.

Де? Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3), 2-й поверх.

Коли? Щонеділі протягом червня-серпня (26 червня / 3, 10, 17, 24, 31 липня / 7, 14, 21, 28 серпня) о 11:00-15:30.

Як взяти участь? Вхід вільний, без реєстрації. Для дітей та їхніх батьків/опікунів вхід безплатний.

Тематичні заняття для дітей

Що? Тематичні заняття для дітей у віці від 5 до 12 років. Заняття відбуваються в основній експозиції музею українською мовою або польською мовою з перекладом на українську. Тривалість кожного заняття близько 75 хв.

Де? Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3)

Коли? Щосереди та щоп’ятниці протягом літа о 14:00 та 15:00.

Як взяти участь? Для участь у заняттях необхідно заповнити коротку реєстраційну форму або написати на електронну пошту [email protected]. Вхід безплатний. Участь дорослих (батьків або опікунів) обов’язкова.

Розклад занять (ОНОВЛЮЄТЬСЯ):

  • Середа 29 червня – «Археологічна пригода в Фарасі»

Відвідувачі познайомляться з Кизимиром Міхаловським – видатним польським археологом, який відкрив собор у пустелі в Фарасі. Діти дізнаються, як виглядають розкопки, які інструменти використовують археологи і що вдалось знайти під час експедиції.

  • П’ятниця 1 липня – «Королі Польщі»

Відвідувачі дізнаються про те, ким в минулому були королі, а також довідаються про легенди і факти, пов’язані з правителями Польщі.

Екскурсії для дорослих і молоді

Що? Тематичні екскурсії для молоді та дорослих постійною експозицією музею та його тимчасовими виставками. Зустрічі проходять українською мовою або польською мовою з українським перекладом. Тривалість екскурсії – 1,5 години.

Де? Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3) або Музей скульптури К. Дуніковського в Крулікарні (ul. Puławska 113A).

Коли? Щонеділі протягом літа о 15:00

Як взяти участь? Участь в екскурсіях безплатна. Обов’язкова реєстрація за посиланням або за електронною поштою [email protected].

Розклад екскурсій (ОНОВЛЮЄТЬСЯ):

  • 26 червня – «Варшава у картинах»

Де?  Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3).

Відвідувачі познайомляться з Варшавою, якою її бачили Каналетто, Aлександр Геримський, Владислав Подковинський, Марцін Залеський. Дізнаються, як змінювалася столиця протягом століть, чим займалися її мешканці та як виглядали місця, де сьогодні стоять хмарочоси.

  • 3 липня – «Цирк»

Де? Музей скульптури К. Дуніковського в Крулікарні (ul. Puławska 113A).

Під час екскурсії відвідувачі відкриють для себе таємне життя цирку, яке вдалось схопити і передати на полотнах художників.

Зустрічі для жінок «Емоції в мистецтві»

Що? Цикл зустрічей, що передбачає глибше знайомство з творами мистецтва з колекції Національного музею у Варшаві через призму емоцій. Як художники передають на картинах різні переживання? Що таке емоційна складова мистецтва, і як вона на нас впливає? Як навчитися «зчитувати» твори мистецтва на емоційному рівні? Чому цей процес нам приносить приємність?

Де? Головний корпус Національного музею (al. Jerozolimskie 3).

Коли? 1, 15, 29 липня та 12, 26 серпня о 18:00. Тривалість зустрічі –  2 години.

Як взяти участь? Участь для громадян України є безплатною. Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

А.В.

Джерело: Національний музей у Варшаві