Листоноша з Кракова захворів на коронавірус: міг заразити 3000 осіб

Листоноша з Кракова захворів на коронавірус: міг заразити 3000 осіб

Листоноша, інфікований коронавірусом, який працював в Площаві, міг мати контакт навіть з 3,5 тисячами людей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Чоловік, ймовірно, заразився від своєї дружини.
— Зараження співробітником польського поштового відділення протікає безсимптомно, він почувається добре, — інформує “Polsat News”.

Чоловік заразився коронавірусом від своєї дружини, якій діагностували Sars-COV-2 під час Великодніх свят. Ширяться чутки, що чоловік працював навіть тоді, коли запідозрив у себе хворобу. Проте, оскільки недуга протікала в нього майже безсимптомно, йому вдавалось приховувати інформацію про свій стан здоров’я. “Poczta Polska” цей факт заперечує.

— У ситуації, коли у нас є інформація про працівника, який має підтверджений результат щодо наявності коронавірусу, заклад закривається, а керівник складає список осіб, з якими той працівник мав контакт. Ми надаємо всю необхідну інформацію санітарним службам, — пояснює Юстина Сивек, прес-секретар “Poczta Polska”.

Санепід “взяв” на карантин 8 осіб — співробітників поштового відділення в Плошуві, а також працівників клінінгової компанії, які мали контакт із зараженими.