Майже половина українців готові виїхати з Польщі

Майже половина українців готові виїхати з Польщі

Вже цього року кожен восьмий працівник з України планує залишити Польщу, а в 2020 році це планує зробити кожен п’ятий працівник. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«Для 13,5% українців перспектива роботи в іншій країні, ніж Польща та Україна, — це справа 2-3-х найближчих років. Тільки кожен четвертий український працівник в даний час планує продовжити працювати в Польщі, а майже кожна третя особа ще не розглянула це питання», — написано в дослідницькому звіті компанії “Pracownik z Ukrainy między Polska a Niemcami”.

Звіт показує, що українці, швидше за все, поїдуть до Німеччини (близько 30%) і Чехії (13%). І хоча Німеччина планує відкрити свій ринок праці для мешканців з-поза меж ЄС у наступному році, то не все так “веселково”. Понад три чверті українських громадян, які працюють у Польщі, вже знають про вільні робочі місця, проте більша половина з них не знають критеріїв, яких вимагатиме від них іноземний працедавець під час офіційного працевлаштування.

Таким чином виходить, що всього 2,6 відсотка українців, які працюють у Польщі, відповідають основним критеріям, встановленим урядом у Берліні.