Марек Кухцінський: Тримор’я не повинно обмежуватися до країн Європейського Союзу
http://external.polskieradio.pl/files/97986f7c-dc18-4a85-8559-176c87cd3ad9.file

Марек Кухцінський: Тримор’я не повинно обмежуватися до країн Європейського Союзу

Маршал Сейму бере участь у конференції з нагоди 25-річчя Карпатського єврорегіону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Співпраця дає безпеку і можливішсть розвитку – заявив у Ряшеві маршал польського Сейму Марек Кухцінський. У столиці Підкарпатського воєводства триває конференція присвячена 25-річчю існування Карпатського єврорегіону.

За словами польського політика, Карпатський єврорегіон – це праця цілого покоління, яке підготувало шлях для розвитку, зокрема, такої ініціативи як Тримор’я:

«Якщо ми думаємо про майбутнє, про такі ініціативи і розвиток таких ініціатив як Міжмор’я (чи Тримор’я), то виразно видно, що Карпатський єврорегіон підготував шлях до простішого розвитку такої співпраці».

Марек Кухцінський наголосив, що Тримор’я не повинно обмежуватися до країн Європейського Союзу: «Я вважаю, що правильними є постулати, щоби ця міжнародна співпраця охоплювала країни, розташовані на схід від Шенгенської зони – Україну, Молдову, кавказькі держави».

Нагадаємо, ініціатива Тримор’я нині охоплює 12 держав між Балтійським, Адріатичним та Чорним морями: Австрію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію та Угорщину.

Карпатський єврорегіон об’єднує 19 адміністративних одиниць, розташованих у п’яти державах – Україні, Румунії, Польщі, Словаччині та Угорщині.

PAP/Я.С.