Маріуш Блащак: Американські війська відлякають агресора
Міністр національної оборони Маріуш Блащак PAP/Wojciech Olkuśnik

Маріуш Блащак: Американські війська відлякають агресора

Міністр національної оборони заявив, що присутність військ США в Польщі стримуватиме можливого агресора. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак наголосив, що в ситуації, коли американські сили перебуватимуть у Польщі, напад на Польщу означатиме світовий конфлікт.

«Можливий нападник усвідомлює факт, що порушення польських кордонів, напад на Польщу означає не місцевий, а глобальний конфлікт», – заявив міністр національної оборони Маріуш Блащак.

У своєму виступі в ефірі Польського радіо політик додав, що угода про військове співробітництво, яку підписали президенти Дональд Трамп і Анджей Дуда, змінила характер американської військової присутності в Польщі. Цим документом введено формулу постійної присутності американських солдатів. За його словами, це дуже важливо, тому що польська сторона отримала підтвердження присутності американських військ у документі з підписом президента Сполучених Штатів. «Досі ця формула була не зовсім визначена», – додав Маріуш Блащак.

Політик нагадав, що тривають польсько-американські розмови про реалізацію угоди, вони вже досягли певного етапу. Як повідомив міністр оборони, у Польщі буде шість пунктів дислокації американських військ, проте деталей він не назвав.

IAR/Н.Б.