Маріуш Блащак: Конференція про Близький Схід підтверджує позицію Польщі

Маріуш Блащак: Конференція про Близький Схід підтверджує позицію Польщі

Міністр національної оборони прокоментував реакцію Ірану на плани проведення у Варшаві зустрічі про ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський міністр національної оборони Маріуш Блащак заявив, що співорганізація близькосхідної конференції підтверджує дедалі кращу позицію Польщі на міжнародній арені. Зустріч, присвячену ситуації на Близькому Сході, заплановано на 13-14 лютого цього року. У відповідь МЗС Ірану викликало польського дипломата з посольства в Тегерані, і висловило протест проти цієї ініціативи.

Очільник Міністерства національної оборони Маріуш Блащак висловив думку, що реакція Ірану підтверджує слушність організації конференції. Як він сказав, це черговий доказ, що таку конференцію слід провести. Міністр нагадав, що міжнародне співтовариство повинно знайти вирішення конфлікту на Близькому Сході, який продовжується, і вжити заходів з метою забезпечення миру в цьому регіоні.

Польському дипломатові передали в іранському МЗС, що рішення уряду у Варшаві провести близькосхідну конференцію Тегеран вважає «актом ворожості стосовно Ірану», а також, що іранська сторона може рішитися на дії у відповідь.

Речник польського президента Анджея Дуди Блажей Спихальський та міністр закордонних справ Яцек Чапутович раніше запевнили, що конференція не спрямована проти Ірану, а її головною темою є становлення миру і безпеки на Близькому Сході.

У конференції, що запланована на 13-14 лютого у Варшаві, мають взяти участь представники кількадесяти держав. Господарями зустрічі будуть Польща і США.

IAR/Н.Б.