Матеуш Моравєцький заявив про підтримку польського капіталу

Матеуш Моравєцький заявив про підтримку польського капіталу

Під час зустрічі з підприємцями він підкреслив, що дотепер польський капіталізм спирався на приватизацію і продаж національної власності іноземним фірмам. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Беручи участь в Європейському економічному конгресі, прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький анонсував підтримку польського капіталу, особливо малого й середнього бізнесу.

Під час зустрічі з підприємцями він підкреслив, що дотепер польський капіталізм спирався на приватизацію і продаж національної власності іноземним фірмам. «Тепер буде інакше», – заявив прем’єр-міністр Польщі.

«У наступні 25 років я хочу підтримувати польську власність, я хочу підтримувати польський капітал, хочу, передусім, аби було якнайбільше таких малих фірм, котрі стають більшими та інноваційними. Стати інноваційними ми можемо, передусім, завдяки вам, але також якнайбільш пріоритетним умовам для малих (підприємств – ред.) та рівним і рішучим діям щодо більших».

На думку прем’єра, розвиток польських фірм підтримує також більш ефективне збирання ПДВ. Матеуш Моравєцький розповів про обсяг грошей, що їх вдалося повернути завдяки ефективнішому збиранню цього податку.

«Протягом одного року надходження з податків VAT, CIT i PIT сягнули рівня 400 млрд злотих. Це більше, ніж ми витрачаємо на соціальну програму 500+ та на багато інших інвестиційних програм. Це стало можливим завдяки тому, що ми намагаємося допомагати малим, однаково трактувати великих, а заразом боротися зі злочинністю в усіх можливих вимірах».