МФіПР: Підтримка з Європейських фондів вже доступна

МФіПР: Підтримка з Європейських фондів вже доступна

16 квітня 2020 року набрало чинності розпорядження, яке дозволить надавати допомогу з фондів ЄС у вигляді позик, доручень та гарантій на спеціальних, дуже вигідних, антикризових умовах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ПУГП.

Загальна вартість допомоги може скласти понад 3,5 млрд. злотих.

Розпорядження про надання допомоги з фінансових інструментів в рамках оперативних програм на 2014-2020 роки для підтримки економіки Польщі у зв’язку з пандемією COVID-19 вже опубліковано. Це дасть можливість підприємцям отримувати позики, доручення та гарантії на дуже вигідних умовах. Підприємці зможуть використовувати європейські кошти не лише для інвестиційних цілей, але і в якості оборотного капіталу, тобто для поточної діяльності своїх компаній.

Допомога буде доступна бенефіціарам коштів ЄС, які мають труднощі з реалізацією своїх проектів, а також підприємцям, які опинилися в складній ситуації через пандемію.

Дане розпорядження дає можливість поєднувати допомогу, наприклад, з допомогою de minimis. Підтримка з фінансових інструментів ЄС буде надаватися строком навіть до 6 років з мінімальною кількістю формальностей.