Міністр освіти запросив на зустріч представників профспілок
Міністр національної освіти Даріуш Пйонтковський PAP/Artur Reszko

Міністр освіти запросив на зустріч представників профспілок

Розмови з профспілчанами, заплановані на наступний тиждень, стосуватимуться майбутнього польської школи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Польщі закінчився 2018/2019 навчальний рік. На основі розпорядження міністра національної освіти, це відбулося в середу, 19 червня, а не в п’ятницю, 21 червня. Приводом пришвидшення канікул стало те, що на четвер, 20 червня припадає свято Божого тіла, яке є вихідним.

Очільник Міністерства національної освіти Даріуш Пйонтковський запросив на наступний тиждень представників профспілок, щоб обговорити, якою повинна бути польська школа. Як він сказав, канікули – це добрий момент на таку зустріч: «Я запросив на наступний тиждень профспілчан, хочу запропонувати їм перший тур розмов. Шкода, що деякі з них не з’явилися на переговорах „круглого столу”, де прозвучало багато цікавих пропозицій про те, як зорганізувати польську освітню систему. Але на розмови ніколи не пізно, перед нами ще два місяці канікул. Це час, коли в школі немає занять, і добрий час, щоб розмовляти про школу і про те, як вона повинна виглядати в майбутньому».

Міністр освіти нагадав про ускладнення, пов’язані зі страйком учителів, що виникли протягом цього навчального року. За словами Даріуша Пйонтковського, вчителі вже отримали значне підвищення заробітної плати, яке збільшує їхню основну винагороду майже на 15 відсотків.

Цими днями міністр заявив про прагнення уряду запобігти запланованому на вересень страйку освітян.

IAR/Н.Б.