Молоді поляки з-за кордону відвідують батьківщину предків

Молоді поляки з-за кордону відвідують батьківщину предків

«Польща є в Тобі» – це ініціатива Міністерства закордонних справ Польщі і товариства «Спільнота польська». Її мета – показати польську культуру й історію усім, хто має польське коріння, а часто не може сам відвідати батьківщину предків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Завдяки цьому візитові молодь з різних країн приєднується до естафети поколінь, які пам’ятають про те, де їхня батьківщина, – сказав віце-міністр закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк: «Не було би Польщі, якби не ця естафета поколінь; не було би Польщі, бо не було би її території. Протягом певного часу, можна сказати, по суті, насправді не існувало її влади. Попри те, польськість тривала – саме завдяки цій естафеті поколінь і їхній прив’язаності до польськості».

Молоді люди подорожують Польщею, знайомляться з польськими звичаями і культурою та інтенсивно вивчають польську мову, – додала Івона Боровська-Поплавська з товариства «Спільнота польська»: «Їхній візит полягає в тому, щоб якнайкраще використати 14 днів. Це означає, що вони відвідують Варшаву, Краків, Освєнцім, також Ґданськ. А все це – як один великий урок польської мови, польської традиції, польської культури». Цього разу до Польщі прибули молоді люди з Італії, Бразилії, Венесуели, Португалії та Аргентини.

Завдяки проектові «Польща є в Тобі» країну свох дідів та прадідів відвідає 250 молодих осіб із польським корінням з 10 країн. Це перший випуск проекту, організатори анонсують його продовження найближчими роками.

IAR/Н.Б.