Молодий українець в Польщі впав у кому: деталі трагедії

Молодий українець в Польщі впав у кому: деталі трагедії

Юнак поїхав до Польщі заробити, а дістав абсцес мозку. У Сергія було багато друзів, хлопця вважали порядним і добрим. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Весною 27-річний чоловік  поїхав на роботу в Польщу, щоб заробити гроші на життя, а через кілька днів – опинився в комі, пише сайт  nowosci.com.pl.

Українця привезли до лікарні ще 22 березня. Перед цим його лежачим під парканом знайшла поліція. В кишенях був телефон, паспорт та 50 злотих.

Спочатку подумали, що чоловік був сильно п’яний, але аналізи спростували вживання алкоголю чи наркотиків. Згодом виявилося, що ситуація значно гірша. Українець весь час перебуває в комі. У нього почергово відмовляли нирки та система травлення. Лікарі підозрюють абсцес головного мозку, щоправда, остаточного підтвердження цього діагнозу поки немає. Стан чоловіка оцінюється як дуже важкий.

Вже відомо, що громадянин України працював у фермера з гміни Біскупець. На роботу його влаштувала посередницька фірма, на яку й було виготовлене “освядчення”. Щоправда, чоловіка так і не вписали до ZUS, тож він не був застрахованим.

Фермер стверджує, що українець не справлявся з обов’язками, тому вже через 2 дні він відмовився від нього й відвіз на залізничний вокзал. Що сталося далі, невідомо. Нібито громадянин України мав їхати до Бидгощі, але знайшли його взагалі в іншому селі…

Медики з Бродниці не коментують шанси українця на одужання, проте в будь-якому випадку лікарня повинна виставити рахунок за його лікування. Йдеться про велику суму, адже один день обходиться в кілька тисяч злотих. До того ж пацієнт не застрахований.

Фірма-посередник, яка брала чоловіка на роботу, стверджує, що не застрахувала його, бо не знала, що він вже почав працювати. Долею українця перейнялися кілька небайджуих жителів Бродниці. Кажуть, що посередник просто “умиває руки”, а фермер, ймовірно, краще ставиться до своїх свиней, ніж повівся з чоловіком.

Зараз працівник з України перебуває в лікарні в Бродниці (Куявсько-Поморське воєводство). Триває слідство.

Джерело: yavp.pl