Москва планує засекретити дані про трансакції найбільших концернів
http://external.polskieradio.pl/files/f1b7fc03-99ed-4959-9f6a-a37d447915a0.file

Москва планує засекретити дані про трансакції найбільших концернів

Авіакомпанія LOT відкриє найкоротше сполучення, з Любліна до Варшави, вже за 40 євро. Восени в Польщі не бракуватиме пропозицій працевлаштування. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Москва планує засекретити дані про трансакції та результати своїх найбільших концернів, що має вберегти їх від санкцій. Проте, як пише газета «Rzeczpospolita», це двосічний меч. У законопроекті пропонується, щоб центральний банк мав право обмежити доступ до інформації про незадовільний стан деяких банків або про їх ліквідацію. На веб-сторінках Банку Росії мало б не бути даних про власників та головних акціонерів, що фігурують у західних «чорних списках», охоплених санкціями. Кремль хоче ускладнити закордонові отримання даних про стан російських фірм, їхніх акціонерів та майно. Так можна обійти санкції стосовно найближчих соратників Володимира Путіна. Проте, експерти звертають увагу, що новий закон стане ударом для фірм, яких стосується. Довіра до них зменшиться і їх покинуть інвестори, не маючи певності щодо стану, стратегії та активів, які вони придбали.

Найближчої осені в Польщі не повинно забракнути пропозицій праці. Як повідомляє видання «Rzeczpospolita», найбільшою є готовність збільшити зайнятість у промисловості, будівництві та… в шахтах. У досліджені компанії ManpowerGroup взяло участь 750 роботодавців різної величини з усієї Польщі. «З кожним кварталом ми спостерігаємо щораз оптимістичніші прогнози працевлаштування, декларовані польськими роботодавцями», – каже Івона Янас із керівництва ManpowerGroup. За її словами, це результат більшої стабілізації ринку праці, якій сприяють швидкі темпи економічного розвитку і, в результаті, позитивні макроекономічні дані.

Планується запуск найкоротшого сполучення польської авіакомпанії LOT – з Любліна до Варшави. Відстань від Аепопорту Сьвіднік під Любліном до Аеропорту імені Шопена в польській столиці (в районі Окенцє) – в прямій лінії нецілих 160 кілометрів. Подорож літаком на такому короткому відрізку – ненайкращий вихід через необхідність прибуття на годину раніше і з огляду на ціну подорожі. Таку відстань краще подолати поїздом або машиною. Проте, останнім часом подорож цими засобами була кошмаром, – як відзначає «Dziennik Gazeta Prawna», запуск авіасполучення – це відповідь на одночасний ремонт автомобільного та залізничного шляхів на цьому маршруті. Авіарейси заплановано від 3 вересня, щодня крім вівторка і суботи. Найдешевші квитки з Варшави до Любліна і назад можна придбати за 169 злотих (40 євро).

Н.Б.