Моторошно, але факт: як ховатимуть в Польщі осіб, котрі померли через коронавірус?

Моторошно, але факт: як ховатимуть в Польщі осіб, котрі померли через коронавірус?

Міністерство охорони здоров’я регулювало правила поховання людей, які загинули внаслідок COVID-19. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Змінене положення про поводження з трупами та останками людей було опубліковане в п’ятницю в найважливішому польському виданні правових актів — Dzienniku Ustaw.

У постанові вказано, що тіла померлих слід знезаражувати дезінфікуючою рідиною віруцидного спектру. Також передбачено, що слід відмовитися від стандартних процедур омивання трупів, а в разі необхідності слід вжити спеціальних запобіжних заходів. Передбачена також заборона перевдягання тіла для поховання, а сама процедура похорону має відбуватися із закритою труною.

Труп слід помістити в захисний щільний мішок разом з одягом або лікарняним покриттям, а в разі перевезення тіла на кремацію, перший мішок з трупом потрібно помістити в другий. Поверхня кожного мішка повинна бути обприскана дезінфікуючою рідиною.

Тіло слід помістити у спеціальну транспортну капсулу у разі перевезення його до крематорію або у скриньку для поховання у разі безпосереднього поховання на кладовищі.

Приміщення, в яких перебувала заражена людина, і всі предмети, з якими вона контактувала, повинні бути знезаражені.

У разі смерті в лікарні медики повинні самостійно вкласти тіло у захисний мішок. А в разі смерті поза лікарнею, це повинні зробити належним чином навчені особи, які працюють у похоронних бюро.