MPK Wrocław підписало контракт з EvoBus Polska на покупку 50 автобусів Mercedes-Benz Citaro 2

MPK Wrocław підписало контракт з EvoBus Polska на покупку 50 автобусів Mercedes-Benz Citaro 2

Міське транспортне підприємство (MPK Wrocław) підписало контракт з EvoBus Polska  на покупку 50 автобусів Mercedes-Benz Citaro2. Нові автобуси  приєднаються до складу громадського транспорту вже цієї осені. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Сучасні, низькопідлогові, кондиціоновані і більш екологічні — 50 автобусів Mercedes-Benz Citaro 2 восени виїдуть на вулиці Вроцлава.

Придбання цих автобусів є частиною великого і амбітного процесу інвестування міста в громадський транспорт, постійна його модернізація. Мета інвестицій — зробити громадський транспорт кращою альтернативою для подорожей чим автомобілі.

— Громадський транспорт у Вроцлаві є пріоритетом для мене на найближчі роки. Я дбаю про підвищення рівня комфорту громадського транспорту. У найближчі роки місто планує витратити більше 1 мільярда злотих на громадський транспорт. Я хотів би, щоб жителі Вроцлава були задоволені громадським транспортом і частіше використовували його”, — говорить Яцек Сутрик, мер Вроцлава.

Сучасний і багатофункціональний

Нові автобуси з’являться на вулицях Вроцлава вже цієї осені. Автобуси — низькопідлогові, обладнані кондиціонером, моніторингом, інформаційною системою для пасажирів з численними моніторами всередині салону і USB портами для зарядки смартфонів.

— Модель Mercedes-Benz Citaro 2 відповідає вимогам пасажирів та оператора транспортного засобу. Ми пишаємося і радіємо, що зможемо задовольнити умови тендеру і доставити автобуси вже восени”, — підкреслює Артур Конарський, президент управління EvoBus Polska.

Нагадаємо, що минулого року МПК орендувало 60 нових автобусів тієї ж марки від консорціуму EvoBus і Mercedes-Benz Bank / Leasing. Схвальні відгуки транспорт отримав як від пасажирів, так і від водіїв MPK.

Місія: скорочення викидів вихлопних газів

— Нові автобуси впроваджують високий стандарт у трьох основних аспектах:  підвищують безпеку, комфорт і є більш екологічними”, — підкреслює Йоланта Щепаньська, президент МПК Вроцлав.

Нові транспортні засоби будуть відповідати найсуворішим стандартам згорання Euro 6 — викидають на 86% менше твердих часток (PM), що відповідає за утворення шкідливих елементів вуглецю і на 86% менше оксидів азоту в повітря  ніж старі автобуси Volvo. Крім того, після придбання цих 50 автомобілів, майже 90 відсотків всіх автобусів у Вроцлаві будуть відповідати мінімальним стандартам згоряння Euro 5. Mercedes Citaro мають так званий рекуперативний модуль, в якому зберігається енергія, що відновлюється при гальмуванні, що призводить до зниження витрат палива і, отже, до зниження викидів двоокису вуглецю.

Вартість контракту становить 97 мільйонів злотих. МПК отримало співфінансування ЄС на придбання автобусів у розмірі 54 мільйонів польських злотих у рамках проекту «Модернізація автопарку громадського транспорту у Вроцлаві з точки зору скорочення викидів вихлопних газів».

Тендер для субпідрядника

МПК Вроцлав оголосило тендер на надання послуг з перевезення пасажирів і ручної поклажі. Завданням субпідрядника буде обслуговування з 1 вересня 2019 року п’ять автобусних ліній: 109 (станція Свєбодзки — Ярнолтув), 119 (Солтисів-Блахарська), 122 (автобусна станція — Новий Двор (Pętla)), 132 (Кромера — Почта Польськаа) і 609 (Станція Сьвєбодзки — Самотвур-Палац).

Для обслуговування цих лінії перевізнику необхідно буде принаймні 40 автобусів.

Основна інформація про Mercedes-Benz Citaro 2:
Довжина: 18,525 м
Ширина: 2,55 м
Висота: 3,12 м
Кількість місць: 39 + 1
Кількість стоячих місць: 102

Відеосюжет і світлини: Jan Prochor