Музей історії Польщі зосереджуватиметься на ідеї свободи
Jarosław Sellin PR

Музей історії Польщі зосереджуватиметься на ідеї свободи

Віце-міністр культури і національної спадщини Ярослав Селлін пообіцяв, що Музей історії Польщі, який, власне, будують у Варшаві, розповідатиме про історію Польщі так, аби це було цікаво для гостей установи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віце-міністр культури і національної спадщини Ярослав Селлін пообіцяв, що Музей історії Польщі, який, власне, будують у Варшаві, розповідатиме про історію Польщі так, аби це було цікаво для гостей установи. Заклад має також бути привабливим для іноземних туристів, котрі прагнуть пізнати непросту історію Польщі.

Віце-міністр Селлін наголосив, що ось нарації цього музею буде зосереджено на ідеї свободи, котра є головною цінністю поляків. «Ми позитивно зациклені на свободі. І на індивідуальній свободі, часом на межі певного анархізму, і на національній свободі й свободі, що ми несемо іншим. Це для нас визначальне вже тисячу років і музей це покаже», – заявив Ярослав Селлін в ефірі Польського радіо 24.

Музей історії Польщі буде найбільшою установою такого роду в країні. Його мають відкрити 2022 року. Це буде найбільший інвестиційний проєкт в історії Міністерства культури і національної спадщини. Його загальна вартість має досягти 750 млн злотих.

IAR/А.М.