Ми підтримуємо Україну, бо це справа нашої безпеки
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький Світлана Мялик

Ми підтримуємо Україну, бо це справа нашої безпеки

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький: «Потрібно надавати Україні сучасні літаки. Особливо такі, які допоможуть захищатись від ракетних атак». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Україна захищає нас і є гарантом нашої безпеки. Тому ми готові допомагати і бути лідером тієї чи іншої коаліції по підтримці України», — на цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький у програмі «Розмова тижня» на Польському радіо для України.

За його словами, така допомога, яка нині надається Україні під час війни з Росією, ніколи не надавалась навіть союзникам-членам НАТО.

Коментуючи результати візиту до Києва прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравєцького у роковини повномасштабного вторгнення і передачу Польщею перших танків Леопард  Бартош Ціхоцький повідомив, що упродовж найближчого часу буде передана і решта танків «Леопард».

Але найважливіше, на його думку, щоб танки передала коаліція союзників України. Паралельно, за його словами, у Польщі відбуваються навчання для українських військових. Посол Польщі в Україні також зазначив, що Україна потребує сучасних бойових літаків, які допоможуть захищатись від ракетних атак ворога.

Бо атаки на мирне населення — це величезний злочин, і треба його зупинити. Бартош Ціхоцький також висловив сподівання, що Україна разом із союзниками нині має шанс зупинити на довгі роки неоімперську хворобу Росії.

Світлана Мялик