МЗС: Польща хоче поліпшення взаємин з Білоруссю та Україною
http://external.polskieradio.pl/files/114ca495-fcd4-4bcc-b01d-66a747f3c027.file

МЗС: Польща хоче поліпшення взаємин з Білоруссю та Україною

Польща спрямована на поліпшення відносин, і шукає можливості запевнити безпеку в регіоні, – заявив у Мінську очільник польської дипломатії Яцек Чапутович. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр закордонних справ Польщі перебуває з дводенним візитом у Білорусі. У Мінську Яцек Чапутович взяв участь у конференції присвяченій питанням безпеки, зустрівся також з очільником білоруської дипломатії Уладзіміром Макєєм.

Голова МЗС Польщі підкреслив, що Польща хоче поліпшення взаємин із сусідами, зокрема з Білоруссю та Україною. Зазначив, що умовою є дотримування міжнародного права. За словами міністра Чапутовича, порушником міжнародного права є Росія.

«Але Польща спрямована на поліпшення відносин, шукає можливості запевнити безпеку в регіоні, і тут особлива роль належить таким організаціям як ОБСЄ, яка охоплює всі країни з регіону, та Раді Європи», − зазначив міністр Чапутович.

Очільник польської дипломатії нагадав теж, що Польща разом зі Швецією була ініціаторкою програми Східного партнерства, і надалі хоче продовжувати розвивати співпрацю в рамках цієї ініціативи:

«Я думаю, що це пропозиція розвитку взаємин з Євроспільнотою для Білорусі, України та інших країн регіону, проте ми прагнемо долати поділи Схід-Захід», − сказав дипломат, і додав, що цій меті сприятимуть, зокрема, розвиток транскордонного туризму та більша відкритість суспільств.

У четвер міністр Чапутович відвідає польські місця пам’яті в Білорусі, у тому військовий цвинтар у Дуніловичах, на якому спочивають польські солдати – учасники війни 1920 року.

IAR/Л.І.