МЗС Польщі та Польське радіо підписали угоду у справі мовлення для закордону
Fоtо: Polskie Radio dla Zagranicy

МЗС Польщі та Польське радіо підписали угоду у справі мовлення для закордону

Польське радіо для закордону і МЗС Польщі підписали договір на дофінансування. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Більше інформації в Інтернеті, широке висвітлення важливих польських ювілеїв та ситуації в країні – Польське радіо підписало договір з Міністерством закордонних справ Польщі у справі дофінансування Польського радіо для закордону.

Радіо є важливим комунікаційним каналом з погляду завдань польської дипломатії. На цьому після підписання угоди наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк:

«Для нас дуже важливо, аби за межі нашої країни йшла інформація про те, як нині розвивається сучасна Польща, як розвивається польська економіка, наскільки багатою є польська культура, які динамічні зміни відбуваються сьогодні у польському суспільстві, наскільки творчою є нині молодь».

За словами віце-міністра закордонних справ, Польське радіо для закордону цьогоріч зосередиться також на важливих для Польщі річницях – початку Другої світової війни, системних перетвореннях та вступі Польщі до Європейського Союзу.

Завдяки дофінансуванню Польське радіо для закордону збільшить теж активність у соціальних мережах, – каже президент Польського радіо Анджей Роґойський:

«Ми будемо багато інвестувати у присутність Польського радіо для закордону в соціальних мережах. Ця сфера вимагає ще доопрацювання, аби ще більше активізувати цей очевидний для європейців інструмент».

Перші радіопередачі для іноземних слухачів Польське радіо почало транслювати в 1936 році. Сьогодні Польське радіо для закордону готує програми шести мовами: німецькою, англійською, білоруською, українською, польською та російською.

IAR/Т.А.