МЗС Польщі засуджує голосування в окупованій Абхазії

МЗС Польщі засуджує голосування в окупованій Абхазії

Ми незмінно підтримуємо відновлення територіальної цілісності і суверенітету Грузії у визнаних міжнародною спільнотою кордонах, що були порушені внаслідок збройної агресії Російської Федерації в серпні 2008 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В офіційному комюніке, оприлюдненому в понеділок, МЗС Польщі засуджує голосування в окупованій Абхазії.

«Польща вважає нелегальними так звані “президентські вибори”, проведені сепаратистською владою в Сухумі 22 березня 2020 року на території грузинського регіону Абхазія, та не визнає їхніх результатів. Ми рішуче засуджуємо всі дії, що відбуваються на окупованих територіях без дозволу уряду в Тбілісі.

Ми незмінно підтримуємо відновлення територіальної цілісності і суверенітету Грузії у визнаних міжнародною спільнотою кордонах, що були порушені внаслідок збройної агресії Російської Федерації в серпні 2008 року.

Закликаємо Російську Федерацію дотримуватися всіх зобов’язань, зумовлених мирним договором 2008 року, зокрема відвести збройні сили на позиції з часів до російсько-грузинської війни, а також забезпечити необмежений доступ для надходження гуманітарної допомоги до цих регіонів та відмовитися від визнання незалежності Абхазії та Регіону Цхінвалі/Південної Осетії, що належать до складу Грузії».

Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Biuro Rzecznika Prasowego/А.М.