На дитячому Євробаченні знову перемогла Польща

На дитячому Євробаченні знову перемогла Польща

Дитячий конкурс пісні Євробачення відбувся в місті Ґлівиці на півдні Польщі. У змаганні взяли участь юні виконавці з 19 країн. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на Польське радіо.

Представниця Польщі Вікторія Ґабор стала переможницею дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2019. Це друга польська перемога в цьому конкурсі і перший такий випадок в історії дитячого Євробачення. Торік перше місце здобула Роксана Венґєль, завдяки чому конкурс відбувся саме в Польщі.

12-річна Вікторія Ґабор здобула визнання журі і телеглядачів піснею «Superhero» (Супергерой).

Переможницю привітав у Твіттері президент Польщі Анджей Дуда. «Великі оплески, вітання і подяка Вікторії – Вікі Ґабор за прекрасний успіх і за те, що вона чудово представляла Польщу на дитячому конкурсі Євробачення. Роксана Венґєль дала гарний приклад і здобула Гідну Наступницю на європейській юніорській сцені. Аплодисменти! Супер!», – написав президент.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький привітав виконавицю у Фейсбуці. «Вікі Ґабор найкраща в Європі! Вікторія досягла перемоги у великому стилі на очах усього світу. Щирі вітання нашій молодій, але вже великій Артистці!», – написав очільник уряду й поряд помістив фотографію, на якій особисто вітає переможницю. Матеуш Моравєцький був присутнім під час фіналу дитячого Євробачення в Ґлівицях.

Вікторія Ґабор сказала, що не сподівалася виграти конкурс, але мріяла про це змалку.

Представниця України Софія Іванько на дитячому Євробаченні-2019 здобула 15-те місце.  

IAR,espreso.tv/Н.Б.