На Мазовші виявили чергові випадки захворювання на кір

На Мазовші виявили чергові випадки захворювання на кір

У Мазовєцькому воєводстві виявили 34 випадки захворювання на кір; серед інфікованих – громадяни України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Мазовєцькому воєводстві виявили вже 34 випадки захворювання на кір, поінформували у Державній воєводській санітарній інспекції у Варшаві. У столиці Польщі зареєстрували сім подібних звернень; найбільше випадків зараження цією інфекційною хворобою виявили у Прушкувському повіті.

Випадки захворювань реєстрували від 10 жовтня до 9 листопада. Згідно із повідомленням Державної воєводської санітарної інспекції, у Прушкувському повіті виявили 23 випадки підозр захворювання та безпосередньо випадки захворювання на кір, зокрема 4 з них – у громадян України.

Наголошено, що найбільшим вогнищем захворювань була початкова школа, а у 16 із 23 зареєстрованих випадків вірусна інфекція зачепила дітей. Аж 20 із інфікованих людей не мали щеплень або медичної довідки, що підтверджує вакцинацію. Водночас 17 осіб вже видужали.

У Варшаві виявили сім окремих звернень про підозру захворювання на кір. В усіх випадках хворі – це дорослі: четверо громадян Польщі, двоє громадян України та одна особа, ймовірно, громадянин В’єтнаму.

Речниця варшавської Державної воєводської санітарної інспекції Йоанна Нарожняк наголосила, що це не епідемія, а епідеміологічні спалахи. Водночас, за її словами, переважна більшість осіб, у яких підозрюють захворювання на кір, не були вакциновані проти цієї вірусної хвороби.

PAP/Т.А.