На Підкарпатті тривають пошуки природного газу

На Підкарпатті тривають пошуки природного газу

Як оцінює Польське нафтогірництво і газівництво, 2022 року виробництво газу в регіоні Підкарпаття зросте приблизно до 1 мільярда 750 мільйоні кубометрів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо. 

Компанія Польське нафтогірництво і газівництво (PGNIG) продовжує пошук природного газу в регіоні Підкарпаття. Пошукові роботи відбуваються, зокрема, поблизу міста Перемишль та ґмінної управи Прухнік.

Родовища неподалік села Крамарівка в Ярославському повіті, які експлуатувалися нещодавно, оцінено майже у 60 мільярдів кубометрів. Дослідження місцевих родовищ усе ще триває, але газ уже надходить у мережу, – повідомив очільник компанії Польське нафтогірництво і газівництво Пйотр Возняк. У цій зоні буріння проводиться в двох місцях, і завдяки сучасним методам вдалося дістатися до великих покладів. Газ, який добувають на Підкарпатті, – найкращої якості, – додав Пйотр Возняк: «Це газ із високим вмістом метану, найкращий, який може бути. Це риса всього Підкарпаття, що в місцевому газі немає надлишку азоту. Практично, майже вся сировина відразу придатна до вжитку. Йдеться про універсальне використання в усій країні, без необхідності заміни пальників і жодних додаткових заходів. Тому він є цінним».

Як оцінює Польське нафтогірництво і газівництво, 2022 року виробництво газу в регіоні Підкарпаття зросте приблизно до 1 мільярда 750 мільйоні кубометрів.

IAR/Н.Б.